Wednesday, November 17, 2010

The Day when the cow had to sacrifice


Korban Lembu bahagian ku. Thank You Ayah. Lembu ni share 8 bahagian. 1 bahagian Rm 400, and so kalo ditotal kan, jadi lah Rm3200.

video

Sibuk btol lah pakcik botak baju putih ni.. Aku dah elok2 jer dpt front row, sat gi dier diri jer depan aku. Disebab kan aku ni perempuan, so terpakse lah diri belakang2... Sick

So what do i had learnt today, hmm
1) Aku boleh mkn lembu bhgian aku..sebab mak aku kate 1/3 utk fakir miskin, 1/3 utk family, and 1/3 lagi utk aku..hehe..dari dulu agi ingat kan kalo lembu tu dikorban kan atas name kite; kite tak leh makan lembu tu...rupe2 nyer boleh jer...Ops! my bad..

2) Kalo time lembu kene sembelih , kite yg ader share ni kene dengar takbir and kalo boleh tengok lembu tu kene sembelih...wow, that's deep

3) Last but not least, kinda funny though... apparently kalo time lembu tu kene kelar, if possible, do not stand near to its buttock, because u never know kalo tetibe lembu tu terpancut dier punye "last meal" or "taik" straightly to u.. Wow, kalo terkene kat muke; memang masker muke yg terbaek... x payah pergi wut facial, muke berseri selama-lama nyer...hehe

XOXO

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...