Sedap nye lempeng kelapa wut cecah lauk smlm. Cecah gn sambal udang pun sedap gn kuah asam pedas pun layan. Cara2 nak buat sgt senang.
Bahan2:
1. Tepung gandum
2. Garam
3. Gula
4. Kelapa parut
5. Telur
6. Susu pekat manis
7. Air
Cara:
1. Masukkan tepung 2 cawan. Garam satu sudu kecil dan gula satu sudu besar.
2. Campurkan kelapa parut 5 sudu besar. Telur sebiji siap pukul. Dan susu pekat manis satu sudu besar.
3. Gaul sehingga sebati. Campur kan air suam dan gaul sehingga larut.
4. Blend kesemua bahan tadi.
5. Panaskan non stick pan . Sapu sedikit minyak dgn daun pandan. Kemudian masuk dan bancuhan tadi.
6. Pastikan lempeng dibuat dgn nipis utk kerangupan.
Enjoy ur lempeng.
Xoxo
No comments:
Post a Comment